SELÇUK İLKOKULU

15.09.2023 305

Okulumuz adını, Selçukluların atası olan Selçuk Bey´ den almıştır. Selçuk Bey Oğuzların Kınık Boyundan Dukak´ ın oğludur. İlçemizde 1964 yılında 3. okul olarak hizmete sunulan bu ilkokula SELÇUK İLKOKULU adı verilmiştir. Daha önce hizmete girmiş olan Kılıçaslan ve Alpaslan İlkokullarının isimlerinin Selçuklu Beyi adları olması nedeniyle, okulumuza da bir Selçuklu Beyi adı verilmiştir. Okulumuz eğitim ve öğretime 02 Mart 1964´de başlamıştır. İlk binamızda 6 derslikle eğitim ve öğretim yapılmış olup, İlköğretim Müdürlüğü de bir süre okulumuzda hizmet vermiştir. Okulumuza Selçuk adının verilmesiyle bulunduğu mahalle ve sokağın adının da Selçuk olarak değişmesini sağlamıştır. İlk müdürlüğünü Tahsin ÖZBAY yapmıştır. İlk açıldığında tek katlı olan ve 1999 depreminde zarar görüp yıktırılan binanın yerine bugünkü 3 katlı ana bina 16.09.2001 tarihinde hizmete girmiştir. İlk müdür Tahsin ÖZBAY´ dan başlayarak, 1970 yılına kadar, okul müdürlüğü yapmış olan Mithat ARAS ve Abdullah DOĞANCI aynı zamanda, İlköğretim Müdürlüğünü de yürütmüşlerdir. Daha sonra sırası ile Nuri BALTACI, Mustafa SAYDAN, Mehmet GÖK, Mustafa BİLİCİ, Ergün BALABAN, İsmet ERTÜRK, Mehmet DOĞAN ve Metin ÇATAK okul müdürlüğü görevi yapmışlardır. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren okul müdürlüğünü Mevlüt FEDAKAR yürütmektedir.