BURSA / İZNİK - Selçuk İlkokulu

May

Bu yılki kardeş okulumuz Sansarak İlkokulu´na düzenlediğimiz ziyaret ile öğrencilerimiz kardeş okullarındaki öğrencilerle hediyeleşti ve aynı sofrada piknik yaptılar. Birlikte oyunlar oynarken mesafelerin kardeşlik duygusuna engel olamayacağı fikrine sahip oldular. Ziyaretten dönerken iyi dileklerimiz ve tekrar görüşme temennilerimizle Sansarak İlkokulu´ndan ayrıldık.

May

Okulumuz Anasınıfı öğrencileri öğretmenleri Nahide Demir ile birlikte annelerine "Anneler Günü" sürprizi hazırladılar. Okul müdürümüz Metin Çatak da yaptığı konuşmada anne olmanın önemine vurgu yaparak tüm annelerin anneler gününü kutladı. Öğrenciler hazırladıkları rond ve slayt gösterileri ile annelerini mutlu ettiler.

Nis

Selçuk İlkokulu´nda her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Okul bahçesine sığmayan heyecanımızı sizlerle paylaşmak adına öğrencilerimiz pek çok renkli etkinlik, dans ve şiirlerle hazırlandılar. Okulumuzda adeta görsel şölen yaşandı.

Mrt

Öğrencilerimizle yaptığımız "Kidzania" gezimizi büyük bir heyecanla gerçekleştirdik. Hem eğlendik hem de mesleklerle ilgili bilgileri yaşayarak tecrübe ettik.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yılı münasebetiyle okulumuzda İstiklal Marşı´nın on kıtasını güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 9 öğrencimiz hazırladıkları koreografilerle, İstiklal Marşımızı duygu yoğunluğu içinde okurken izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Okulumuz öğretmenlerinden oluşan jüri üyeleri, programın finalinde tüm değerlendirmeleri yaparak dereceye giren öğrencileri belirledi.

Mrt

Törenin yapıldığı çok amaçlı salonda öğrencilerimiz diğer sınıflardan arkadaşlarına yaptıkları konuşmalarda; zararlı alışkanlıkların etkileri, sonuçları ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgiler verdiler.

Şbt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında İznik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından okulumuzda açılan okuma yazma kursunu sınıf öğretmenimiz İbrahim BEKİ yürütecektir. Hedeflenen süre içerisinde okuryazar olacağına inandığımız kursiyerlere başarılar dilerken, çevremizde okuma yazma eğitimi almak isteyen yetişkinleri okulumuza ya da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracatlarını bekleriz.

Ock

2017 yılı ve daha sonraki tarihlerde göreve başlayan ya da tekrar görevlendirilen idarecilere yönelik 22-26 Ocak 2018 tarihleri arasında okulumuzda düzenlenen, eğitim sorumlusu okul müdürümüz Metin ÇATAK olan "Protokol Kuralları Kursu" yapılan değerlendirme sınavının ardından sona erdi.

Ock

YARI YIL TATİLİ BAŞLADI.

Ara

Yerli Malı Haftasında haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artması, bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulandı. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatıldı. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlandığı, ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde duruldu. Ülkemizde üretilen yiyecekleri yeme partisi yapıldı ve son olarak konu ile ilgili şiirler okundu, konuşmalar yapıldı.

Kas

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimler sonucu okulumuz "BEYAZ BAYRAK" almaya hak kazanmıştır. Bursa Osmangazi İlçesi BTSO Oğuz Kağan Köksal Toplantı salonunda yapılan törenle İznik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep BÜYÜKKAYIKÇI, okulumuz müdürü Metin ÇATAK´A belgeyi teslim etti. Okul İdaremize, Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve diğer okul personellerine özveri ve emekleri için teşekkür ederiz.

Kas

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında okulumuzda 4. sınıflarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda bilgilendirici videolar, uygulamalı çalışmalar ve trafikte en çok yapılan hatalarla ilgili öğrencilere bilgi verildi. Bu proje ile gelecek nesillerin trafikte daha güvenli, dikkatli ve donanımlı olmaları hedefleniyor.

Kas

Okulumuzda anasınıfları ve 1. sınıflar ile "Aileler Okuyor" projesi başladı. Bu projede kütüphane saatlerine öğrenciler- öğretmen ve her hafta davet edilen aileler de katılıyor. Araştırmalara göre anne, baba ve öğretmenle yapılan kitap okuma etkinliğinde, çocukların dinleme, okuma ve okuduğunu anlama becerilerinin yanında akademik başarısının da arttığı gözlenmiştir.

Kas

10 Kasım sabahı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz getirdikleri çiçekleri Atatürk büstümüzün önüne bırakarak Atamızı bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle selamladılar. Saat 09.05 te çalan sirenler ile başlayan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Selçuk Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan oratoryo ile devam etti.

Kas

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yapılması planlanan keman-gitar ve futbol kurslarımız bugün başladı.