DIGITAL STORYTELLING PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Müdür yardımcımız Sümeyra CANAVR'ın kurucusu olduğu, 4/B sınıfı öğretmeni Ayşe DEMİRCAN'ın yer aldığı proje çalışmaları devam ediyor. Proje öğrencileri çini deseni ve simetri çalışmalarını tamamlayarak, sergilediler.

18.04.2023 83

İznik Selçuk İlkokulu ve Düşünür Koleji ICS "Rocco Montano" İtalya ortaklığında hazırladığımız eTwinning projemiz, 4. sınıf öğrencilerimizin sosyal ve duygusal becerilerinin kültürel miras ögeleri üzerinden hikaye yazma yolu ile geliştirilmesini amaçlamaktadır. Çalışmada 9-10 yaş aralığındaki öğrencilerin İznik kentinin kültürel mirası konusundaki farkındalıklarının ölçülmesi ve geliştirilmesine yönelik oluşturulan yenilikçi eğitim programının uygulanması amaçlanmıştır. Proje sürecinde öğrencilerden kültürel miras eğitimi içeren etkinlikleri tamamlamaları, kente dair araştırma yapmaları ve öğrendikleri temalar üzerinden bir hikaye yazmaları beklenecektir. Çalışma, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, okul yönetimi ve ailelerin  izni ile gerçekleşmekte olup çalışmanın sonuçları ilgili taraflarla paylaşılacaktır. Projeye, Università degli Studi della Basilicata Potenza (Pz), Università Cattolica del Sacro Cuore Milano (Mi) ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde görev yapan akademisyenler ve fakülte öğrencileri de ITE seviyesinde destek vermektedir.

18-04-202318-04-202318-04-202318-04-202318-04-2023