Velilere Tatil Tavsiyeleri

Saygıdeğer Velilerimiz,

Tatil eğlenmek, dinlenmek,  aile ve arkadaşlarla daha bol ve keyifli zaman geçirmektir. Çocuklarımızın yarıyıl tatilini eğlenerek, dinlenerek, enerji depolayarak fakat aynı zamanda da gelişimlerini destekleyecek şekilde geçirmeleri önemlidir.

Çocukların anne babalarından tatil dönemi boyunca istedikleri kadar internette vakit geçirme talebi olabilir. Televizyon izleme, bilgisayar veya tablet ile vakit geçirme sürelerini belirlemek ve bu saatlerin dışında çocuğumuzla beraber başka bir aktivite planlamak faydalı olabilir. Teknolojik aletlerin kullanımını kontrol edebilmenin en iyi yollarından biri, bu aletlerin ortak kullanım alanlarında kullanılmasını sağlamaktır. Böylece hem içerik hem de süre ile ilgili daha kontrollü kullanım sağlayabilirsiniz.

Tatil boyunca çocuklarımıza kendi yaş düzeylerine uygun sorumluluklar vermek, (örneğin; birlikte yemek yapmak, sofrayı kurup toplamaya yardım etmek, odasını düzenlemek gibi) çocuklarda sorumluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunur.

Çocuğunuzla birlikte doğada, açık havada vakit geçirmek, kültürel geziler yapmak, gördükleriniz ve duyduklarınız ile ilgili olarak sohbet etmek çocuğunuzun gelişimini destekler. Onunla birlikte, onun yaş düzeyine uygun oyunlar oynayarak birlikte keyifli zaman geçirmeniz yarıyıl tatilini verimli geçirmenize katkı sağlar.

Düzenli kitap okumak, gazete veya dergileri takip etmek çocuklarımızda okuma alışkanlığı oluşturmak adına etkili bir yöntemdir.

Yemek ve uyku düzeni, tatillerde dikkat ve özen göstermemiz gereken başka bir konudur. Çocuklarımızın yaşına uygun olan saatlerde uyuyup uyanmasını sağlamamız, sağlıklı bir yaşam için her zaman geçerli olan bir alışkanlıktır. Tatilin sonlarına yaklaşırken çocuğunuzun yemek ve uyku düzenini okul saatine uygun olarak ayarlamanız, çocuğunuzun okula tekrar uyum sağlamasını kolaylaştırır.

Eğitim öğretim hayatı boyunca öğrencilerimize destek olabilmek adına okulumuzla yapacağınız işbirliği ve katkılarınız için sizlere şimdiden teşekkür ediyor, keyifli, sağlıklı ve dinlendirici bir yarıyıl tatili geçirmenizi diliyoruz.

15.01.2024 140